UitroeptekenLet op: wij zijn vanaf heden gesloten. We zien je graag weer terug op 1 maart 2023!
Pas op voor muien in de zee

Pas op voor muien in de zee

Afgelopen weekend heeft de reddingsbrigade in Den Haag de rode vlag gehesen voor de hele kustlijn. in verband met verraderlijke stromingen in de zee door een mui.


Wat is een mui precies?

Het is lastig om een mui met het blote oog te zien. Het lijkt vaak een rustig plekje in de zee zonder golven.  Een mui is simpel gezegd, een geul tussen twee zandbanken in of de diepere gedeeltes.  Hierdoor ontstaat er  een harde stroming. Deze stroming wordt veroorzaakt doordat water zich achter banken of andere obstakels kan ophopen en via de diepste plekken een weg terug naar zee zoekt via de mui.

 

Gevaar

Door de snelle stroming in een mui richting open zee komen zwemmers vaak in de problemen. Ze proberen tegen de muistroom in te zwemmen om weer op het veilige strand te komen. Het lijkt zo makkelijk, maar tegen een mui in zwemmen is vrijwel onmogelijk. Soms ook levensgevaarlijk

Vaak raak je tijdens een poging om hier tegenin te zwemmen oververmoeid, in paniek of krijg je kramp, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt om goed adem te halen en je hoofd boven water te houden.

 

Wat moet je doen wanneer je in een mui terecht komt

·       Laat je meegaan met de stroming (laat jezelf drijven)

·       Wanneer de stroming minder wordt zwem dan iets parallel aan de kust

·       Zwem daarna richting de brekende golven (ondiepte)

·       Rust uit wanneer er weer grond onder je voeten is


Wees op je hoede en let goed op.

 X Team Blue Lagoon

Meer weten over Blue Lagoon

Neem contact op als je meer wilt weten over Blue Lagoon. We maken een op maat gemaakte offerte en geven je een goede indicatie van wat je kunt verwachten!

Klik hieronder op één van de knoppen of bel of mail ons zelf, om ons met jou in contact te brengen!